Wij kiezen de eerste babyschoentjes


Het kiezen van de eerste schoenen voor een kind kan een echte uitdaging worden voor ouders. Veel orthopedisten adviseren dat de voeten van een peuter die klaar is om hun eerste stappen te zetten, goed passende schoenen moeten dragen. Ouders twijfelen vaak en vragen zich af welk schoeisel ze moeten kiezen zodat de peuter goed leert lopen. Wij adviseren welke eerste schoenen voor een kind het beste zullen zijn.

De eerste stappen in het appartement

Het zetten van uw eerste stappen op uw eigen vloer is een zeer goede oefening. Als de voet van de baby tegelijkertijd bloot is, heeft de baby de mogelijkheid om de textuur van de grond te voelen en te wennen aan veranderende temperaturen. Het is ook een goede manier om je zolen te verharden. De huid van de baby is op deze plek erg delicaat en contact met de vloer zal deze een beetje dikker maken. Thuis leren lopen is ook een les in mindfulness voor ouders. In een veilige omgeving moet rechtop staan ​​echter foutloos zijn. De situatie is iets anders wanneer de baby tijdens wandelingen begint te lopen.

Buiten wandelen - uitstekend leren lopen

Je peuter uit de kinderwagen laten stappen en alleen laten lopen, is geweldig om te leren lopen. Een kind dat al zelfstandig beweegt, kan een blokje om. Het is belangrijk dat de ouder dichtbij is en de hand van de baby vasthoudt. Dergelijke lessen vereisen echter geschikte schoenen. Veiligheids- en hygiëneoverwegingen moeten voorop staan. Zelfs de dikste sokken bieden geen goede isolatie tegen onbekende grond. Hoe moeten de eerste schoenen voor een baby eruit zien?

Welke eigenschappen moeten babyschoentjes hebben?

Ouders moeten op verschillende kenmerken van het schoeisel letten bij het kiezen van het beste paar voor hun kind. Schoenen moeten licht zijn, zodat het kind leert de voeten correct te zetten. Onthoud dat de eerste stappen een grote uitdaging zijn voor een peuter, dus hij moet comfortabel zijn tijdens het leren lopen. Het is belangrijk dat de schoenen een flexibele zool hebben die het leren lopen ondersteunt. Bij een goed geprofileerd paar is het buigpunt 1/3 van de bodemlengte. Het geselecteerde paar moet zacht zijn en vrij breed aan de punt. Deze ruimte is essentieel voor babyvingers die ver uit elkaar staan. Laten we er ook op letten of de schoenen luchtig zijn. Geen peuter zal genieten van wandelen met natte en koude voeten. Laten we op zoek gaan naar schoenen gemaakt van natuurlijk leer of hoogwaardige textielmaterialen. Wat is nog meer het overwegen waard bij het kiezen van babyschoentjes?

Goede ondersteuning van de voet

Tot een paar jaar geleden waren de meest aanbevolen hoge, stijve schoenen die de voet van het kind moesten stabiliseren en de enkel moesten beschermen tijdens het leren lopen. Het blijkt dat de beweeglijkheid van de enkel en de ondersteuning aan de binnenkant van de voet van groot belang zijn bij het zetten van de eerste stappen. Het belangrijkste is dat de schoenen goed om de tarsus passen. Bovendien moet het eerste paar een elastische hielkap (of lipje) hebben die nauw aansluit tegen de hiel van het kind. Het element moet flexibel genoeg zijn om de bewegingen van het kind niet te beperken. Een belangrijk kenmerk is ook elasticiteit - een goed flexibele schoen ondersteunt de juiste positionering van de voet. Het is ook belangrijk dat de slofjes van de baby niet te lang zijn. Modellen onder de enkel zullen goed werken. Als we voor wandelschoenen kiezen, moeten we op zoek naar modellen met een zacht en flexibel bovenwerk. Modieuze en comfortabele kinderschoenen vind je in de KeeShoes webshop.

De eerste slofjes voor een kind moeten goed om de voet passen, maar mogen de bewegingsvrijheid niet beperken. Het is belangrijk dat ze zacht, licht en luchtig zijn. Een peuter die zich prettig voelt, zal sneller en gewilliger de eerste stapjes zetten.