We kiezen voor winterhardloopschoenen


Hou je van rennen? Laat de komende winter je er niet van weerhouden om deze fysieke activiteit te doen. Zorg voor thermisch ondergoed en een geschikt paar schoenen die je de nodige bescherming bieden tegen vorst en slechte weersomstandigheden. Hier zijn enkele tips waar u op moet letten bij het kopen van winterhardloopschoenen.

Het weer maakt niet uit!

Winterweer hoeft je niet te weerhouden van hardlopen. Of u nu in vorm wilt blijven of gewoon uw hobby wilt uitoefenen, met de juiste instelling en de juiste uitrusting kunt u ook op koude en besneeuwde dagen met succes trainen.

Denk eraan om van tevoren op te warmen en uw route te plannen. Als je niet verkouden wilt worden, zorg dan voor winterkleding - thermisch ondergoed, een functioneel jack van wind- en waterafstotende materialen, warme handschoenen, een hoofdband of een muts en natuurlijk de juiste schoenen.

Vraag je je af waar je op moet letten bij het kopen? Maak kennis met onze tips, waardoor u gemakkelijk de juiste keuze maakt en probleemloos de weg op kunt. Laten we beginnen!

Zeg nee!" natte sokken

U mag in geen geval met klassieke sportschoenen over besneeuwde wegen lopen. Zelfs als je jezelf uitrust met speciale handgrepen om uitglijden te voorkomen, kan het bovendeel zonder hydrofoob systeem snel nat worden. Op deze manier kunt u worden blootgesteld aan doorweekte sokken, bevriezing of verkoudheid.

In sommige gevallen, wanneer de winter niet bijzonder streng is en de route volledig sneeuwvrij is, kun je het je veroorloven om een ​​extra binnenvoering te kopen om je voeten tegen vorst te beschermen en deze in je favoriete trainingsschoenen te installeren.

Kies voor maximaal thermisch comfort hoge sokken, bij voorkeur gemaakt van merinowol. Onthoud dat elke medaille twee kanten heeft. Pas op dat u niet oververhit raakt, dit kan ook vervelende gevolgen hebben.

Zet in op hydrofobe oplossingen

De alomtegenwoordige sneeuw kan via het bovenwerk de binnenkant van de schoen binnendringen en ervoor zorgen dat de voeten nat worden en als gevolg daarvan ziektes krijgen. Om dit te voorkomen, kiest u schoeisel met een speciaal membraan dat het water buiten houdt. 

Let ook op het juiste ontwerp van het tong- en vetersysteem, waardoor smeltende sneeuw en water niet in de schoen kunnen komen.

Wees zichtbaar op de weg

In de winter wordt het snel donker. Als u na het werk graag rondrennen, zult u waarschijnlijk te maken krijgen met slechte lichtomstandigheden. Veel fabrikanten van hardloopschoenen zijn zich hiervan bewust, waardoor de veiligheid van hardlopers voorop staat en reflectoren op de schoenen worden aangebracht.

Als uw hardloopschoenen geen ingebouwde reflectoren hebben, kunt u deze zelf met succes installeren. Het enige dat u hoeft te doen, is speciale reflecterende stickers kopen die de zichtbaarheid op de weg vergroten.

Zorg voor tractie

Tractie, d.w.z. hechting aan de grond, is een aspect dat vooral in de winter belangrijk is. Wanneer je ervoor kiest om te trainen op een besneeuwde ondergrond, hoef je je geen zorgen te maken over uitglijden, zolang de schoenen die je kiest zijn voorzien van een antislip, rubberen zool met inzetstukken.

Maak je enkels stabiel

Hardlopen in diepe sneeuw kan bijdragen aan een mogelijke enkelverdraaiing. Een wiebelige, oneffen ondergrond vereist meer stabiliteit voor je enkels. Kies schoenen met een stijver bovenwerk dat een perfecte ondersteuning garandeert. Zorg er ook voor dat je je veters goed strikt.

Winterhardloopschoenen voor hem en haar - maak kennis met onze favorieten

Als je op zoek bent naar schoenen met een sterk en duurzaam bovenwerk gemaakt van technologie die ondersteuning, dynamiek en comfort biedt, kies dan voor Nike React Infinity Run Flyknit hardloopschoenen uit de wintercollectie 2021. Dankzij de grotere hoeveelheid rubber in de buitenzool hoef je je geen zorgen te maken over de hechting aan de grond en het verhoogde schuim in de schoen zorgt voor een onvergelijkbaar comfort en effectieve isolatie vanaf de grond.

Schoenen zijn een andere aanbevolen optie Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX. Een speciale laag materiaal beschermt je voeten tegen vocht en met het waterdichte bovenwerk kun je zelfs in de moeilijkste omstandigheden hardlopen. Opmerkelijk is het afschrijvingssysteem en het duurzame loopvlak, waardoor je natuurlijke ondersteuning krijgt.

Hoe zit het met schoenen? Nike React Miler 2 Schild uit de wintercollectie 2022? Een speciale PFC-vrije coating beschermt je voeten tegen regen, waardoor je zelfs op regenachtige dagen droog blijft. De fabrikant in dit model gebruikte ook een duurzaam loopvlak (geïnspireerd door banden), waardoor hardlopen op gladde oppervlakken net zo effectief en aangenaam zal zijn als op heldere dagen. Het is de moeite waard om toe te voegen dat de tong van de schoen aan de zijkanten is genaaid, wat bescherming biedt tegen regen en wind.

Geef uw favoriete sport niet op in ongunstige omstandigheden

Zoals u kunt zien, hoeven vorst, sneeuw en kou u er niet van te weerhouden uw favoriete sport te beoefenen. Het enige wat je hoeft te doen is je goed voor te bereiden op de heersende weersomstandigheden en je kunt succesvol vooruit!