Schuren van schoenen? We hebben een manier!


De nieuwe schoenen die je al zo lang aantrekt, passen perfect bij je zorgvuldig geselecteerde outfit voor de langverwachte bruiloft van je vriend, maar hebben een pijnlijk spoor van schaafwonden op je hielen achtergelaten? Hoofd omhoog! U hoeft niet te investeren in een ander paar voor een andere gelegenheid. Er zijn veel effectieve manieren om schuren in de toekomst te voorkomen.

Waarom schuren mijn schoenen?

Meestal begint het probleem van schaafwonden vrij onopvallend. De hak wordt licht rood en je ervaart licht ongemak tijdens het lopen. Bij elke volgende stap begint de roodheid te veranderen in een wond, die er niet alleen lelijk uitziet, maar ook pijn veroorzaakt die het moeilijk maakt om verder te gaan.

Vraagt ​​u zich af waarom uw schoenen wrijven? Dit probleem treft zowel vrouwen als mannen die slecht passend schoeisel dragen. Dit geldt niet alleen voor te kleine schoenen, maar ook voor te grote schoenen. 

Een andere oorzaak van schuren kan overmatig zweten van de voeten zijn of de verkeerde lengte van de sokken, die overdag afglijden, waardoor er extra kans op pijnlijke blaren ontstaat.  

Interessant is dat in sommige gevallen schaafwonden kunnen worden veroorzaakt door posturale defecten en andere orthopedische problemen. In een dergelijke situatie is het de moeite waard om dit probleem te raadplegen met een specialist die geschikte behandelmethoden zal implementeren.

Wat dit probleem ook heeft veroorzaakt, er is een oplossing voor. Lees verder om te zien hoe.

Beter voorkomen dan genezen

Volgens het principe is voorkomen beter dan genezen, het loont de moeite om je vooraf tegen schaafwonden te beschermen. Je kunt het doen terwijl je schoenen koopt. Het enige wat u hoeft te doen, is schoenen kiezen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, bijvoorbeeld leer. Vraag je je af wat je nog meer kunt doen aan blaren? Bekijk onze lijst met de meest effectieve manieren!

Kies eerst de juiste maat schoenen

Let vooral op de keuze van de maat. Zowel strakke als losse schoenen kunnen wonden in het hielgebied veroorzaken. 

Ten tweede, draag geen nieuwe schoenen voor lange wandelingen

Als je te maken hebt met een nieuwe aanwinst, draag deze dan niet meteen tijdens lange wandelingen. Onthoud dat nieuwe schoenen meestal stijf zijn en tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de vorm van je voet. Probeer thuis rond uw schoenen te lopen, zodat u zich op uw gemak voelt zodra u de weg opgaat.

Ten derde, zorg voor een beschermingslaag voor je hielen

Wanneer je er extra zeker van wilt zijn dat je nieuwe schoenen niet over je hielen schuren, zorg dan voor de beschermlaag. U kunt bijvoorbeeld investeren in gel- of siliconenhakken. Het is een relatief goedkoop product dat het risico op blaren en schaafwonden aanzienlijk minimaliseert. Als je geen hielkap kunt kopen, kun je dikke sokken dragen om wrijving te voorkomen.

Speciale anti-schuurproducten zijn ook verkrijgbaar in drogisterijen en apotheken. Voor dit doel zijn deodorants voor mensen met het probleem van overmatig zweten van de voeten ook perfect. Een even effectieve methode is het gebruik van kindertalkpoeder. Dit soort producten nemen vocht op, waardoor het risico op blaarvorming wordt verkleind.

Draag in geen geval schoenen op natte voeten. Dit is een veelvoorkomend probleem, vooral in de zomer, wanneer veel mensen besluiten om teenslippers of teenslippers aan te trekken direct nadat ze het water hebben verlaten. Droog, voordat u uw schoenen aantrekt, uw voeten goed af met een handdoek, ook rekening houdend met de ruimte tussen de tenen.

Hoe schoenen effectief uitrekken?

In de meeste gevallen is de oplossing voor het probleem van schurende schoenen ze uit te rekken. Door het schoeisel van elkaar te scheiden, wordt het schoeisel flexibeler en past het zich daardoor aan uw voeten aan, waardoor ze het comfort krijgen dat ze verdienen.

Als je te maken hebt met suède of leren schoenen, kun je warmte gebruiken, wat de plasticiteit van de schoenen beïnvloedt. Hiervoor heb je een föhn en een paar dikke sokken nodig. Trek eerst je sokken aan en laat de droger vervolgens op relatief warme lucht draaien, op veilige afstand van de schoen. Wanneer het materiaal opwarmt, wordt het flexibeler en past het zich beter aan de specifieke kenmerken van uw voeten aan. Loop dan in de schoenen tot ze helemaal afgekoeld zijn. Herhaal dit proces totdat u zich zo comfortabel mogelijk voelt.

Wat te doen als schoenen schuren?

Houd er rekening mee dat de gewaarschuwde altijd verzekerd is, als u een lange wandeling gaat maken in nieuwe schoenen, zorg dan voor pleisters, ontsmettingsmiddel en, indien mogelijk, een paar comfortabele schoenen. 

Als je voelt dat je schoenen wrijven tijdens de wandeling, stop dan, trek ze uit en beoordeel de situatie. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de wond te desinfecteren. Als je toch in beweging moet blijven, doe dan een pleister om te voorkomen dat het pijnlijke wrijven erger wordt. Vergeet hem echter niet uit te doen als u weer thuiskomt. Zo kan je huid vrij ademen en geneest de wond veel sneller.

We zijn er zeker van dat ons advies u zal helpen het probleem van schurende schoenen aan te pakken en vanaf nu zal elke wandeling puur plezier voor u zijn.