KATOENEN SCHOENEN: TRAMPKI

Heb je je ooit afgevraagd in welke schoenen mensen die verschillende seizoenen vertegenwoordigen zouden gaan? Naar mijn mening zou de winter in emu gaan en zou kleurrijke Lady Spring van nature in kleurrijke sneakers komen! Het is dankzij haar magische schoenen dat elk stuk land waarop ze haar voet zou zetten zou floreren! Ben je het met me eens?

De sneakers hebben een geschiedenis en het is langer dan je zou denken.

Rubberen zolen of de essentie van sneakers werden gepatenteerd in 1832 door Waita Webster, maar hun productie begon in 1980 in Groot-Brittannië. De eerste sneakers werden echter in 1908 in de VS gemaakt in het bedrijf Marquisa M. Converse. Ze heetten All Star en het product was bedoeld voor basketbalspelers. De schoenen bestonden uit een onsterfelijke rubberen zool en een top van zwart canvas. Sneakers zijn populair in de vroege jaren 20 van de twintigste eeuw, toen de merkambassadeur Charles 'Chuck' Taylor-basketbalster en de peetvader van het volgende iconische sneakersmodel werd. In de jaren '40 bestelde het Amerikaanse leger sneakers en maakte ze met trainingsschoenen. De soldaten waardeerden het comfort en kochten na de dienst in het leger sneakers en droegen ze in hun vrije tijd. In het volgende decennium kregen lawine-sneakers populariteit. Ze werden gedragen door alle vertegenwoordigers van alternatieve opvattingen, muzikanten en atleten. Het dragen van sneakers is een uitdrukking van vrijheid, oppositie en revolutionaire gedachten geworden. Jarenlang hebben 70 'sneakers hun betekenis als sportschoenen verloren, maar ze krijgen nog steeds kracht als synoniem voor rebellie maar ook voor gemak. En toen, op 5 april 1994, stierf in sneakers aan zijn voeten, Kurt Cobain, en de rol van sneakers als een uitdrukking van alternatief denken, versterkt en wortel schoot.

En nu is het tijd voor een Pools accent! Wist je dat in de jaren 1930 sneakers ook in Polen werden geproduceerd? Yes! In Grudziądz in het bedrijf "PePeGe", waar de naam van de sneakers - pepegi, populair in Polen, vandaan kwam.

Momenteel blijven sneakers een verplicht kenmerk van tegencultuurvertegenwoordigers en moderne mensen die in grote steden wonen. Sneakers kunnen op een spijkerbroek, een zomerjurk en zelfs een pak worden gedragen! Ze worden door iedereen gedragen en vanaf de geboorte! Ze kunnen wit, gekleurd, wigvormig, met enkel of zonder veters zijn. Welke zou je kiezen?

Cult, witte sneakers? Ze passen in elke styling en als ze vies worden is het noodzakelijk om ze te wassen met whitening tandpasta! Ze zullen als nieuw zijn!

Of misschien heb je liever snoep als snoep?

Of klassieke jeans?