Hoofdrol: schoenen voor staand werk


Ben je de hele dag op de been op je werk? Meerdere uren staan ​​kan hinderlijk zijn, niet alleen voor uw ruggengraat, maar ook voor uw voeten - vooral als u slecht passende schoenen draagt. We stellen voor waar je op moet letten bij het kiezen van schoenen voor staand werk en laten zien welke modellen je beter kunt vermijden.

De hele dag op de been...

Wanneer u het grootste deel van de dag in een staande positie doorbrengt, beginnen uw ruggengraat en voeten langzaamaan te weigeren te gehoorzamen. Het gevoel van ongemak verandert na verloop van tijd in ondraaglijke pijn en jij, met een horloge in je hand, telt de minuten (of uren) af tot het einde van het werk. 

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn! De oplossing voor uw probleem is eenvoudiger dan u misschien denkt. Dit zijn goed geselecteerde schoenen die wonderen kunnen verrichten, zelfs bij langdurig staand werk. Vraagt ​​u zich af welke modellen het beste werken en welke moeten worden vermeden? U bent op de juiste plek! In onze gids leer je er alles over.

Zeg nee tegen voetpijn!

Ongemak of zelfs pijn in de voeten is vaak het gevolg van spierstijfheid. Om dit te voorkomen, neem je elk uur een stretchpauze. Het enige wat je hoeft te doen is je kuiten een paar keer op te heffen. Dit vermindert de hoeveelheid bloed die zich in het onderlichaam verzamelt en verbetert de bloedsomloop.

Dat is echter niet alles wat u kunt doen om voetpijn te voorkomen. Kijk goed naar de schoenen die je naar je werk draagt ​​en overweeg of ze aan vervanging toe zijn. Kies voor klompen met antislipzolen of schoenen die voldoende ruimte bieden aan uw tenen. Veterschoenen zullen ook geweldig werken, waardoor je voeten tijdens het lopen niet ongecontroleerd kunnen bewegen.

Zet comfort voorop

Laat u bij het kiezen van schoenen voor staand werk vooral leiden door uw eigen comfort. Hoewel hoge hakken je er geweldig uit laten zien en je zelfvertrouwen geven, kunnen ze na een paar uur zo opdringerig worden dat je ervan droomt om zo snel mogelijk naar huis terug te keren en ze onderaan je kledingkast te verstoppen.

In tegenstelling tot wat het lijkt, zullen volledig platte zolen ook niet jouw bondgenoot zijn. Zoek naar schoenen die een goede ondersteuning van de voetboog bieden. Op deze manier wordt het gewicht van het lichaam gelijkmatig verdeeld over de zool. Hierdoor verminder je het gevoel van ongemak in de voeten en voorkom je zelfs rugpijn.

Kies modellen met een iets verhoogde hak. Als niets u aanspreekt, kunt u speciale inzetstukken in uw favoriete platte schoenen stoppen die ondersteuning voor de voetholten garanderen, en u - maximaal comfort gedurende de dag. Zet in op stabiele, maar toch flexibele zolen, ademend materiaal en een duurzaam bovenwerk. 

Onthoud ook dat zelfs als de hielverhoger op de juiste hoogte staat, geen enkele schoen u comfort zal bieden als de maat niet goed past. Te kleine schoenen kunnen blaren veroorzaken, waardoor je de rest van de dag niet meer op de been kunt blijven. Bovendien kunnen te strakke schoenen bijdragen aan problemen met de bloedsomloop. Ook te losse schoenen kunnen hinderlijk zijn om te dragen. 

Bij het kopen van schoenen voor staand werk, pas ze rond de late namiddag aan. Voeten hebben de neiging om overdag op te zwellen, en een maat die 's ochtends perfect leek te passen, kan na een paar uur druk en pijn veroorzaken.

Comfortabele schoenen voor staand werk

Als je eenmaal het perfecte paar hebt gevonden dat aan al je eisen voldoet, mag je ze in geen geval 8 uur naar je werk dragen. Nieuwe schoenen vereisen een geleidelijke inloopperiode. Alles wat je nodig hebt is een paar dikke sokken en een beetje geduld. Draag je nieuwe aanwinst in huis totdat de vorm van de schoenen zich aanpast aan je voet.

Als je nog steeds niet kunt wachten om je nieuwe staschoenen te testen, neem dan een extra paar mee om overdag te dragen als je voeten het begeven.

Verzorg uw voeten na het werk

Wil je voetpijn verlichten na een lange dag staand werken? Op zoek naar een manier om pijnlijke voeten te kalmeren? We hebben verschillende oplossingen waardoor uw voeten de volgende dag weer op volle sterkte zijn.

Een warm bad kan de pijn verlichten en zelfs de zwelling in uw voeten verminderen. Probeer ook je vingers te strekken om hun flexibiliteit te vergroten en toekomstige ongemakken te voorkomen. Een voetmassage is ook een geweldige oplossing! Doe het zelf met tennisballen of een speciale roller, of vraag je wederhelft om hulp.

Vergeet niet dat voorkomen beter is dan genezen

Onderzoekers zijn het er unaniem over eens: langdurig, regelmatig staan ​​op harde oppervlakken kan ongemak en pijn veroorzaken. Deze aandoeningen kunnen na verloop van tijd tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Als u chronische pijn, een slechte houding en artritis wilt vermijden, volg dan het principe "voorkomen is beter dan genezen".

Neem regelmatig een pauze van staand werk, waarbij je even de tijd neemt om te stretchen. Het is net zo belangrijk om te investeren in schoenen van hoge kwaliteit. Wij geloven dat onze gids u zal helpen bij het maken van de juiste keuze. Veel geluk!