Hoe zorg je voor winterlaarzen?


Het lijkt erop dat de lente hier voorgoed is neergedaald. Ben jij ook al klaar voor de lenteschoonmaak en droom je ervan zomerjurkjes en sneakers of sandalen te dragen? Weet jij hoe je winterlaarzen moet onderhouden? Zo niet, lees dan zeker dit artikel!

Het lijkt erop dat de lente hier voorgoed is neergedaald. Ben jij ook al klaar voor de lenteschoonmaak en droom je ervan zomerjurkjes en sneakers of sandalen te dragen? Weet jij hoe je winterlaarzen moet onderhouden? Zo niet, lees dan zeker dit artikel!

Ik denk dat iedereen zo'n orde in de kledingkast zou willen hebben als de Perfecte Vrouwe van het Huis - een aparte kledingkast voor schoenen, laden voor accessoires
en sieraden, identieke, netjes hangende hangers met kleurrijke strikken en schoenen die mooi in transparante dozen liggen. Zonder twijfel - het is geweldig! Maar wie heeft hier tijd voor? Wie heeft zoveel zelfverloochening? En vooral: wie wil er exorbitante bedragen uitgeven aan hangers en transparante dozen? Of misschien is het beter om voor dit geld nieuwe ballerina's of sneakers te kopen? Wil je wel orde in de schoenenkast, maar zonder een week schoonmaak, volg dan onderstaande regels.

De doelen zijn duidelijk:

We willen in november niet verrast worden door een kapotte rits of een ontbrekende hak.

De schoenen moeten in de best mogelijke staat verkeren.

En de kledingkast moet netjes zijn.

In het begin doen we een grondige inspectie van schoeisel uit het herfst- en winterseizoen. We kijken naar de hielkappen, controleren of de schuivers niet vastlopen en de zolen niet van de vamp komen. We kiezen schoenen die kunnen worden geregenereerd en brengen ze terug naar de schoenenwinkel. Als de zool is gebarsten, de hielen zijn gebroken of gedraaid of de voering is versleten - dan kan er niets worden gedaan. Het is het beste om dergelijke schoenen onder een vuilnisbak te plaatsen, misschien worden ze door iemand anders gebruikt of gooi je ze gewoon weg. De kosten van het regenereren van schoenen na de winter beginnen rond PLN 20 en eindigen bij PLN 100.

In dit stadium is het de moeite waard om alle winter- en herfstlaarzen te bekijken. Als schoenen twee seizoenen niet zijn gebruikt, kunt u ze het beste retourneren, verkopen of vervangen. Het internet biedt veel mogelijkheden. Het heeft geen zin om schoenen in de kast te houden, die we van plaats naar plaats zullen verplaatsen. Het is niet zo dat schoenen die niet gedragen worden niet verslechteren. Als ze niet goed worden vastgezet, kunnen ze vervormen, van kleur veranderen, vervagen en zelfs barsten.

Op dit punt zou het goed zijn om te onthouden welke schoenen we op het werk dragen. Als we tijdens de herfst en winter van schoenen wisselen op het werk, is het de moeite waard om hun conditie te controleren en ze te laten regenereren. Misschien moeten de veters worden vervangen of verlangt de huid naar hydratatie? Of hebben je regenlaarzen misschien een nieuwe sok nodig? In het voorjaar zul je waarschijnlijk minder vaak van schoenen wisselen, dus het is een goed moment om na te denken over regeneratie.

Zodra u uw schoenen bij de reparatie ophaalt, controleert u of u nieuwe inlegzolen of veters nodig heeft. Misschien is het de moeite waard om ze te vervangen en er over zes maanden niet aan te denken?

En nu het belangrijkste: schoenen die al zijn geregenereerd of die niet gerepareerd hoeven te worden, we maken grondig schoon, we verwijderen zand
schud de zolen eraf zodat er niets meer in zit en breng een dikke laag schoensmeer aan, maar poets ze niet! Vul de voorbereide schoenen met kranten en plaats ze gelijkmatig in dozen. We kunnen een stuk watten in de doos doen
met een druppel of twee etherische olie. We kunnen de geur naar eigen goeddunken kiezen. We raden lavendel, gardenia of sandelhout aan.

Als je last hebt van een onaangename geur, kun je het beste een paar eetlepels zuiveringszout in je oude sokken doen (ze mogen geen gaatjes hebben) en deze in je schoenen doen voordat je ze met kranten propt. Frisdrank absorbeert onaangename geuren en desinfecteert. Je schoenen zijn weer als nieuw!

Wanneer alle schoenen stil in de kast liggen en in een lentedroom vallen, is het de moeite waard om te overwegen of we het komende winterseizoen geen nieuwe schoenen nodig hebben. Bekijk dan zeker de sale aanbiedingen! 

Onthoud dat goed verzorgde schoenen u beter en langer van dienst zullen zijn!