Hoe om te zorgen voor winterlaarzen?

Het lijkt erop dat de lente voor altijd in ons huis is gevestigd. Je bent al aan het voorbereiden op de voorjaarsschoonmaak en droom je ervan om zomerjurken en sneakers of sandalen te beginnen? Weet jij hoe je voor winterlaarzen moet zorgen? Zo niet, dan is het nodig dit artikel te lezen!

Ik denk dat iedereen zo'n bestelling in de kast zou willen hebben als de Perfect House Lady - aparte kledingkast voor schoenen, laden voor accessoires
en sieraden, identieke, hangende hangers met kleurrijke strikken en schoenen beleefd liggend in transparante dozen. Geen twijfel - dat is geweldig! Maar wie heeft de tijd? Wie heeft zoveel zelfverloochening? En vooral: wie wil duotoonbedragen uitgeven aan hangers en transparante dozen? Of is het misschien beter om nieuwe ballerina's of sneakers te kopen voor dit geld? Als u wilt bestellen in de schoenenkast maar zonder een schoonmaakweek, volgt u de onderstaande regels.

De doelen zijn duidelijk:

We willen niet dat een gebroken rits of ontbrekende kanonnen ons in november verrassen.

De schoenen moeten in de best mogelijke staat zijn.

En de kledingkast moet worden besteld.

In het begin doen we een grondige herziening van schoenen uit het herfst- en winterseizoen. We kijken naar de flecks, controleren of de sliders niet vast komen te zitten en de zolen niet van de bovenste af. We kiezen schoenen die geschikt zijn voor regeneratie en we geven ze aan het punt van de schoenmaker. Als de zool gebarsten is, zijn de hielen gebroken of gedraaid of is de voering versleten - dan kan niets meer worden gedaan. Dergelijke laarzen zijn het best geplaatst onder de vuilnisbak, misschien zelfs iemand anders of gooi het weg. De kosten van schoenregeneratie na de winter beginnen rond PLN 20 en eindigen op PLN 100.

In dit stadium is het de moeite waard om alle winter- en herfstlaarzen door te nemen. Als schoenen twee seizoenen niet zijn gebruikt, kun je ze het best retourneren, verkopen of omruilen. Het internet biedt vele mogelijkheden. Het heeft geen zin schoenen in de kast te houden, die we van plaats tot plaats vertalen. Het is niet waar dat versleten schoenen niet verslechteren. Als ze niet goed zijn vastgezet, kunnen ze vervormen, van kleur veranderen, vervagen of zelfs barsten.

Op dit punt zou het goed zijn om de schoenen te onthouden waarin we op het werk lopen. Als we tijdens het najaar en de winter van werk veranderen, is het de moeite waard om te kijken in welke staat ze verkeren en ze te laten regenereren. Misschien moeten veters worden vervangen of moet de huid hydrateren? Of hebben jouw laarzen een nieuwe sok nodig? In het voorjaar zul je waarschijnlijk je schoenen minder vaak veranderen, dus het is een goed moment om na te denken over regeneratie.

Zodra u de schoenen uit de reparatie hebt gehaald, controleert u of u geen nieuwe inserts of veters nodig hebt. Misschien zou het de moeite waard zijn om ze te vervangen en er niet een half jaar over na te denken?

En nu het belangrijkste: schoenen die al geregenereerd zijn of die geen reparatie nodig hebben, grondig reinigen, het zand verwijderen
van de zolen schokken we uit zodat er niets in zit en een dikke laag schoensmeer aan te brengen is, maar we poetsen ze niet! We duwen de schoenen zo voorbereid met kranten en rangschikken ze gelijkmatig in dozen. We kunnen een stuk wattenstaafje in de doos doen
met een druppel of twee essentiële oliën. U kunt de geur naar eigen goeddunken kiezen. We raden lavendel, gardenia of sandelhout aan.

Als je problemen hebt met een onaangename geur, is het het beste om oude sokken (ze kunnen geen gaten zijn) te plaatsen met een paar eetlepels zuiveringszout en deze in je schoenen te zetten voordat je ze met kranten vult. Soda absorbeert slechte geuren en desinfecteert. Je schoenen zullen als nieuw zijn!

Als alle schoenen nog in de kast zitten en in een lentedroom vallen, is het de moeite waard om te overwegen of je in het komende winterseizoen geen nieuwe schoenen nodig hebt. Als dit het geval is, is het de moeite waard om de aanbiedingen te herzien!

Vergeet niet dat goed verzorgde schoenen u beter van dienst zijn en langer meegaan!