Hoe leer je schoenen onderhouden?


Leren schoenen hebben zorg en aandacht nodig. Waarom? Allereerst is dit te wijten aan het feit dat we veel meer uitgeven aan dergelijk schoeisel dan aan plastic schoeisel. Daarom willen we hun leven verlengen. De tweede reden is het gebruikscomfort - leren schoenen zijn uiterst comfortabel, passen zich aan de voet aan en garanderen het draagplezier, zelfs als we ze vele uren aan onze voeten hebben. Dus, we raden je aan om voor leren schoenen te zorgen om hun lange levensduur te garanderen? Maak kennis met onze tips!

Waarom zijn we bereid om leren schoenen te kiezen?

Leer is het meest natuurlijke materiaal waarvan schoeisel al jaren voor iedereen wordt gemaakt, ongeacht leeftijd of voorkeursstijl. Onder de voorstellen zullen we vinden: pumps leren damesschoenen met strik, roze kinderballerina's Ren But 1467 heideen mannelijk schoenen, leren schoenen Pilpol. Ouders kopen ze graag voor hun kinderen, want ondanks de hogere prijs garanderen ze veel comfort voor een kleine voet. Ook volwassenen grijpen er zonder aarzelen naar, omdat ze comfortabel, ademend en aangepast aan de vorm van de voet zijn. Daarnaast wrijven modellen van natuurlijk leer minder vaak over de voet, garanderen luchtcirculatie en hebben een positief effect op de stabiliteit tijdens het bewegen. Het onmiskenbare voordeel is dat de huid er langer mooi uit blijft zien. Er wordt gezegd dat het oud wordt. U moet ze echter van tevoren verzorgen - goed verzorgd, ze zullen niet barsten, verkruimelen, delamineren of scheuren. Natuurlijk zullen er natuurlijke bochten zijn waar de voet werkt. U kunt hun aantal en diepte verminderen dankzij speciale borden. Daarom adviseren wij u hoe u leren schoenen op de juiste manier onderhoudt!

Welke producten kiezen voor de verzorging van leren schoenen?

Het leer waarvan de schoenen zijn gemaakt is een natuurproduct van dierlijke oorsprong. Dit betekent dat het, net als de menselijke huid, systematische reiniging, voeding, smering en impregnatie vereist. Anders kan het droog en stijf worden en zijn esthetische waarde en eigenschappen verliezen. Leer dat niet geïmpregneerd of niet goed beschermd is, wordt sneller doorweekt en slijt sneller.

Voordat u besluit om lederen schoenverzorgingsproducten te kopen, moet u er rekening mee houden dat u verschillende cosmetica nodig heeft voor suède en nubuckleer, en verschillende voor glad leer. Zorg er dus voor dat de specificiteit geschikt is voor het type schoeisel dat u heeft.

Wat zal van pas komen?

  • Voor glad leer - leerreiniger/-reiniger of leerzeep, vernieuwer, leervet, leercrème met pigment op wasbasis, pasta of was, impregneer-/beschermspray;
  • Voor suède/nabuku - een suède/nubuck borstel, een suède/nubuck remover of cleaner, een spray restaurateur, een impregnatie of een spray protector.

Leren schoenen onderhouden - onze tips

  1. Eerst moet een test worden gedaan om te zien of de huid vatbaar is voor vloeistofabsorptie. Absorberende leersoorten (bijv. suède absorbeert een druppel water, gesloten leer laat het aflopen. Kies volgens de test de juiste verzorgingsproducten.
  2. Onthoud dat regelmatige reiniging en verzorging van leer schoenen beschermt tegen verkleuring, maar om dit te laten gebeuren, moet het leer goed worden ontdaan van vuil - modder, stof, vlekken, enz.
  3. Wil je de levensduur van je schoenen verlengen, laat ze dan langer hun kleur en vorm behouden, bescherm het leer tegen sterk zonlicht en warmtebronnen. Droog je schoenen niet in de zon of op een radiator en gebruik verzorgingsproducten met UV-filters.
  • Wanneer u uw verzorgingsproducten kiest, zorg er dan voor dat u ze over een groot gebied van naad tot naad aanbrengt. Hierdoor voorkom je vlekken en verkleuring.
  • Verwijder vuil niet door hard te wrijven, omdat de huid beschadigd, geschuurd of vervaagd kan worden.
  • De huid heeft een optimale luchtvochtigheid van 40-60% en heeft ventilatie nodig. Bewaar het dus niet in plastic of niet-ademende containers, maar op een geventileerde kast, ademende schoenenzakken, enz. Als de luchtvochtigheid boven de 70% komt, is er een reëel risico op schimmelvorming.

Kortom, leren schoenen zijn de laatste jaren een modetrend. Om ze echter lang in goede conditie te houden en ze lang van dienst te zijn, is het de moeite waard om goed voor ze te zorgen. We hopen dat je model, dankzij de tips voor het onderhoud van leren schoenen, je nog een aantal seizoenen van dienst zal zijn! En als je gewoon op zoek bent naar een variant voor jezelf - bekijk dan het leren schoenenaanbod op KeeShoes!