Hoe kwamen de spelden in de canon van de damesmode?

Van de Egyptische slagers, via de Mongoolse steppen, tot aan het hof van de Medici

Hoge hakken werden uitgevonden door de Egyptenaren. De werknemers van de slager wilden de gewaden niet bevlekken, dus voerden ze speciaal schoeisel in dat hen zou helpen contact met het bloed dat de vloer overstak te vermijden. De Mongolen - paardrijden kampioenen waardeerden de uitvoerbaarheid van hoge hakken. In de dertiende eeuw pasten schoenen met hoge hakken goed in de stijgbeugels en konden ze zelfs tijdens geavanceerde manoeuvres in het zadel blijven. De eerste vermelding van hakken, die bedoeld waren om de lengte van de dame toe te voegen en haar er mooi uit te laten zien, komt van de Medici-rechtbank. Katarzyna Medycejska deed haar schoenen met hoge hakken aan voor haar gelofte aan de Orléansprins Henry de Valois. Het was het begin van een echte moderevolutie, en de Franse aristocraten pakten al snel de nieuwe trend op en het hof was gevuld met dames die hoge hakken droegen. Hoge hakken in Franse stijl moesten een rode zool en hak hebben en aan de voorkant een smaakvolle gouden gesp. Een omwenteling in Frankrijk, die uitbrak in 1798, onderdrukte effectief de mode voor aristocratisch schoeisel.

Gemaakt in de VS, natuurkunde en lichte manieren en de mode-creatie van Christian Dior

Schoenen met hoge hakken werden bijna 100 jaar lang vergeten. Het was pas in 1888 in de Verenigde Staten dat de eerste schoenenfabriek werd opgericht. De echte doorbraak kwam toen de natuurkunde lid werd van de bouw van damesschoenen. Natuurkundige Olbrecht Kliczka werkte aan de vorm en vorm van hakken, die vandaag wordt beschouwd als de vader van hoge hakken. De prototypes waren niet het meest comfortabel om te dragen, maar ze kregen al snel de goedkeuring van de dames van lichte zeden. Het was pas in 1947 dat hoge hakken opnieuw naar salons gingen. Christian Dior, een modeontwerper, die een bekend figuur publiceerde van een vrouw in een witte jas, uitlopende rok, afgesneden hoed en hoge hakken, zorgde daar voor.

Schoenmaker van alle tijden en seksuele revolutie

Voor het modehuis werkte Dior Roger Vivera - een uiterst getalenteerde schoenmaker. Hij was het die de creatie en het ontwerp van de schoenen op zich nam vanuit de visie van Christian Dior. Aiguille - de eerste schoenen met een hiel hiel, die met staal werd versterkt, zodat het niet zou breken tijdens het lopen - kwam uit zijn hand. Eerst namen vrouwen aan pins voor lange jurken en rokken. De ronde teen van de schoen, flikkerend van onder de plooien van de stof, ontstak de zintuigen van de man tot rood. Van het project van Dior tot het uitbreken van de morele revolutie zijn er 13 jaar verstreken. De wereld heeft een mooie en aantrekkelijke Marylin Monroe ontdekt die van pinnen hield. Een moment na haar betrad Twiggy de modescene - de eigenaar van mooie benen, die de ontwerpers besloten om in de set een minirok en hoge hakken te tonen. Zo zijn de hielen en de slanke, naakte vrouwelijke benen een symbool geworden van sexappeal en zelfvertrouwen. De wereld werd gek op deze schoenen en hoe korter de rokken werden, hoe hoger de hielen werden verondersteld.

Tegenwoordig behoren hoge hakken ook tot de meest populaire damesschoenen die charme en vertrouwen toevoegen aan miljoenen vrouwen over de hele wereld. Perfect aansluitende broek in een plooi, kokerrok of uitlopende jurk in de stijl van de jaren 50. Mooie hoge hakken in verschillende kleuren heeft ButyModne.pl online te bieden.