5 schoenstijlen om te vermijden als het sneeuwt


Sneeuw buiten het raam geeft je zin om een ​​lange wandeling te maken? Goed idee! Als je je maar warm aankleedt en de juiste schoenen draagt... Vorst houdt je niet alleen koud, maar maakt het oppervlak ook extreem glad, en je zult een spectaculaire val hebben. We raden je aan welke schoenmodellen het beste vermeden kunnen worden op sneeuwdagen als je veilig wilt blijven.

# 1 spelden

Tijdens de wintermaanden is het behouden van een stijlvolle look een echte uitdaging. Zelfs als je er chic en oogverblindend uit wilt zien, stel je uiterlijk nooit boven je veiligheid. Torenhoge hakken zijn absoluut het slechtste dat je kunt kiezen voor sneeuw.

Pumps, hoge hakken en hakken zijn op geen enkele manier in staat om je voeten te verwarmen, en hun zolen zijn zo glad dat ze je zeker niet voldoende grip op de grond zullen geven. Je glijdt niet alleen zoals op een ijsbaan, maar je kunt ook ernstige verwondingen oplopen. 

Een beetje onzorgvuldigheid en het ongeluk is klaar! Als je in plaats van de pittoreske met sneeuw bedekte bomen te bewonderen, liever lange uren doorbrengt in de wachtkamer van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, terwijl je hoge hakken aantrekt, dan ben je goed op weg.

Als je naar een formeel feest gaat en hoge hakken de perfecte aanvulling zijn op je outfit, stop ze dan gewoon in je handtas en verwissel ze als je daar aankomt. Zie je hoe eenvoudig het is?

# 2 Laarzen van schapenvacht

Schapenvacht lijkt een redelijke oplossing op ijzige dagen. Dankzij zijn unieke warmte-isolerende eigenschappen biedt het immers maximaal thermisch comfort.

Onthoud echter dat dit materiaal absoluut niet waterdicht is en dat sneeuw of water er bovendien als een spons in wordt opgenomen, waardoor uw voeten nat worden en uw favoriete schoenen kapot gaan.

Kies in plaats van schoenen van schapenvacht sokken van dit materiaal en combineer je outfit met waterdicht schoeisel dat bestand is tegen barre winterse omstandigheden.

#3 Wellingtons

Wellingtons bieden waterdichte eigenschappen, wat vooral belangrijk is als het buiten sneeuwt. Het rubber waarvan de meeste van deze schoenen zijn gemaakt, is echter niet ontworpen voor temperaturen onder het vriespunt. 

Door overschoenen te dragen in de kou, kunt u bijdragen aan de vorming van lelijke scheuren en dus aan snellere slijtage van schoenen. Als je geen fortuin wilt uitgeven aan een nieuw paar stijlvolle regenlaarzen, draag ze dan gewoon niet in de winter.

# 4 Suède schoenen

We moeten toegeven dat suède laarzen er fenomenaal uitzien. Draag ze niet in de sneeuw om te genieten van hun perfecte look. Strooizout in combinatie met vocht veroorzaakt door sneeuwbanken kan bijdragen aan het ontstaan ​​van lelijke vlekken en verkleuring. 

Als je dit niet hebt kunnen voorkomen, leg dan een schone tandenborstel met zachte haren klaar om vuil, stof en zand te verwijderen. Maak vervolgens een doek licht vochtig in een 1:2 mengsel van azijn en water en wrijf het voorzichtig over de bevlekte delen van het bovenwerk. Melk werkt op een vergelijkbare manier. Je kunt de vlekken ook besprenkelen met zuiveringszout en na een uur het suède borstelen. Zo bewaar je je favoriete schoenen en kun je ze weer aantrekken zodra de sneeuw smelt.

#5 Witte schoenen gemaakt van delicate materialen

Witte schoenen lijken de perfecte aanvulling op winterstijlen. Pas echter op voor lichtgekleurd schoeisel gemaakt van delicate materialen, zoals suède. Afgezien van de heerlijke sneeuw, zijn de wegen vol met zout en modder, waardoor je favoriete laarzen er akelig uit kunnen zien, en het kan een wonder zijn om ze in hun oorspronkelijke staat terug te krijgen!

Welke schoenen zijn geschikt voor sneeuw?

Nu je weet wat je moet vermijden bij sneeuwweer, vraag je je waarschijnlijk af welke eigenschappen een ideale sneeuwschoen zou moeten hebben. Lees verder en ontdek welke aspecten het belangrijkst zijn.

Allereerst moet hun zool zo zijn ontworpen dat ze u maximale grip op de grond bieden. Allerlei uitsteeksels en kuiltjes zijn van harte welkom! 

Ten tweede moeten winterlaarzen waterdicht zijn. Dankzij een speciale coating voorkomen ze dat sneeuw en vocht binnendringen, blijven je voeten droog en warm en voorkom je verkoudheid.

Ten derde is het de moeite waard om snowboots te isoleren. Een bontjas of een schoenendeken garanderen je thermisch comfort, hoe lang je ook gaat wandelen. Let er wel op dat het materiaal waaruit de isolatie is gemaakt niet synthetisch is. Zo voorkom je het effect van zweetvoeten. Als dat niet mogelijk is, investeer dan in leren inlegzolen die je in je schoenen kunt stoppen.

Probeer slip-on schoenen te vermijden en vervang ze door veterschoenen of schoenen met klittenband. Op deze manier zorgt u voor een perfecte pasvorm en voorkomt u bij een ongelukkige val waarschijnlijk dat u uw enkel verzwikt.

Wees voorzichtig en geniet van het winterweer

Verstop je niet thuis onder een warme deken, maar geniet gewoon van de winterse uitstraling! Draag warme kleding en waterdichte schoenen met platte zolen en wees uiterst voorzichtig bij het verplaatsen. Vergeet niet dat het juiste schoeisel je warm en droog houdt en je ook beschermt tegen uitglijden op het ijs en jezelf bezeert.