Wij kiezen de perfecte trekkingschoenen. Vind de antwoorden op veelgestelde vragen


Lopen op oneffen terrein kan een echte uitdaging zijn. Door het verkeerde paar schoenen kunt u zich bij elke stap ongemakkelijk of zelfs pijnlijk voelen. Steile paden vol obstakels in de vorm van stenen en kegels vereisen gewoon goed gekozen schoeisel. Wij adviseren welke aspecten de moeite waard zijn om op te letten bij het kopen van trekkingschoenen.

Is het de moeite waard om in trekkingschoenen te investeren?

Plant u een reis naar de bergen en vraagt ​​u zich af of het de moeite waard is om in trekkingschoenen te investeren? Als u van plan bent de weidse bergpanorama's alleen vanuit uw hotelraam te bewonderen, overweeg dan serieus deze aankoop, want het kan een verspilling van geld zijn. Als je echter een wandeling over oneffen terrein wilt maken, is het zeker de moeite waard om te kopen. 

Om lange afstanden op oneffen terrein af te leggen, heb je goed passende schoenen nodig. Geen enkel ander schoeisel biedt u zo'n goede grip op de grond en loopcomfort als trekkingschoenen die voor dit doel zijn ontworpen. 

Bovendien beschermen alpine schoenen uw voeten tegen mogelijke verwondingen. Allemaal dankzij het hoge en goed geconstrueerde bovenwerk, dat een uitstekende ondersteuning biedt aan de enkels. Daarnaast voorkomt het dat er water, modder of sneeuw in de schoen komt, waardoor je voeten droog blijven en je niet verkouden wordt.

Hoe de maat van alpine laarzen kiezen?

Let bij het kopen van trekkingschoenen vooral op de juiste maatvoering. Het hangt in de eerste plaats van hem af of uw reis in de bergen zal eindigen met een gevoel van gelukzaligheid en vervulling, of een onaangename grimas op uw gezicht veroorzaakt door pijn in de voeten.

Wil je blaren en blaren voorkomen, kies dan de juiste schoenen. Onthoud dat bergbeklimmen een zware inspanning is en ervoor kan zorgen dat uw voeten opzwellen. In een situatie waarin je twijfelt tussen de kleinere en grotere maten, kies dan de grotere.

Als u wandelschoenen probeert, vergeet dan niet om sokken aan te trekken waarin u van plan bent de bergpaden af ​​te leggen. In de winter kies je waarschijnlijk voor dikke wollen sokken, die wat meer ruimte in de schoen nodig hebben om te dragen.

Als je zeker weet dat je de maat van je alpine laarzen met succes hebt gekozen, is het de moeite waard om ze te testen voordat je op pad gaat. Loop met ze door het huis terwijl je je dagelijkse bezigheden uitvoert. Op deze manier identificeer je eventuele problemen met het passen van je schoenen en zorg je ervoor dat ze geen overlast veroorzaken tijdens het wandelen in de bergen.

Moeten trekkingschoenen van leer zijn?

Het leren bovenwerk van trekkingschoenen is een uiterst belangrijk aspect. Dit materiaal is waterdicht, duurzaam en ademend. Het wordt gekenmerkt door een hoge weerstand tegen mogelijke beschadiging en een uitstekende flexibiliteit en aanpassing aan de vorm van uw voeten.

Onthoud ook dat dik leer, hoewel het maximale waterbestendigheid biedt, niet zo licht is als synthetische schoenen. Bovendien kan het wat tijdrovender zijn om je leren trekkingschoenen uit elkaar te halen.

In tegenstelling tot wat het lijkt, is leer niet de enige juiste keuze. Veel fabrikanten van trekkingschoenen hebben innovatieve productiemethoden geïntroduceerd die dezelfde functionaliteit bieden als de leren hoes.

Wees niet bang voor synthetische materialen, zolang de basisfuncties die nodig zijn voor alpine laarzen behouden blijven.

Wat moeten de zolen van trekkingschoenen zijn?

De zool van trekkingschoenen moet voldoende klevend en flexibel zijn. Bovendien moet het u uitstekende demping bieden.

Alle soorten uitsteeksels, groeven en uitsparingen zijn welkom. Zij zijn het die u een geweldige hechting aan de grond zullen geven. Onthoud dat hoe groter hun diepte, hoe beter het hechtende effect zal zijn.

Bergexpedities vereisen het doorkruisen van verschillende soorten terrein. Om deze reden moeten uw schoenen zich eraan kunnen aanpassen om het hoogste gebruikscomfort te garanderen. Om dit mogelijk te maken, moet de zool van trekkingschoenen zacht en flexibel zijn.

Welke trekkingschoenen kiezen - waterdicht of waterdicht?

Als u denkt dat waterdicht en waterdicht hetzelfde zijn, laat ons u dan uit de fout helpen en uw twijfels wegnemen.

Trekkingschoenen moeten van waterdicht materiaal zijn gemaakt. Ook als je per ongeluk in een plas stapt, worden je voeten niet snel nat en vermijd je gezondheidsproblemen. 

Onthoud dat een schoen gemaakt van waterdicht materiaal op geen enkele manier ondoordringbaar is voor water. Daarom wordt de uitwisseling van vocht volledig onmogelijk. Hierdoor kan het zweet niet goed drogen en kunnen de voeten niet ademen. Als u waterdicht schoeisel kiest, wees dan voorbereid op likdoorns en blaren. Bovendien kan langdurig gebruik van dergelijk schoeisel de groei van bacteriën en schimmels veroorzaken.

Goed gekozen schoeisel is een van de belangrijkste uitrustingsstukken voor elke toerist. Goed passende trekkingschoenen zorgen ervoor dat geen omstandigheden uw plannen kunnen verpesten. Gelukkig is hun juiste aankoop geen bijzonder ingewikkelde taak. We zijn ervan overtuigd dat je dankzij onze tips een paar zult vinden dat bij je past, waarin je een plezierige tijd zult hebben op de bergpaden.