We zullen je over schoenen vertellen - vijf schoeiseltrivia, die het waard is om te weten!

Houd je van schoenen zoals wij? Zeker! Daarom eindigt deze werkweek met een korte inleiding over niet zozeer over schoenen en hun soort, maar interessante feiten over schoenen. Als u enkele interessante feiten wilt leren, nodigen wij u uit om de eerste van dit soort blogberichten op ButyModne.pl blog te lezen!

 

Schoenen zonder paar, speciale haken voor schoenen en gestolen schoenen

Tot een eeuw geleden werden er geen schoenen geproduceerd met een onderscheid tussen rechter en linker voet - echt! Deze informatie heeft ons ook geschokt, vooral omdat we ons in het leven van vandaag niet kunnen voorstellen dat we in verschillend gevormde schoenen lopen, rekening houdend met de vorm van de voet. Om je schoenen perfect te maken, moest je naar een schoenmaker die schoenen zou aanpassen om het comfortabeler te maken om te reizen. Alleen met de uitvinding van een industriële oplossing voor de groothandel, hield het probleem op te bestaan.

Het is ook de moeite waard om in deze paragraaf te vermelden dat vrouwen een meester zijn in het omgaan met gênante kleding. In de 19e-eeuwse dames-achtige hoge laarzen, bevestigd met veel kleine knoopjes. Omdat ze vastzitten in een korset, konden vrouwen er weinig aan doen om die ongelukkige knoopjes echt vast te maken. Daarom bedachten ze ... een speciale haak die de taak eenvoudiger maakte!

Schoenen hebben ook de neiging om sommige te stelen - vooral de unieke. Daarom is het geen wonder dat ruby ​​pumps, die in "The Sorcerer of Oz" samen met Judy Garland verschenen, werden gestolen. En niemand heeft deze situatie al opgelost. Wat zijn de schoenen die ze met mensen doen!

 

Schoenen zijn kunst en spelden van de professor ...

Schoeisel is niet alleen een nieuw plezier, maar ook kunst. Dit is waar de eerste schoenen voor zijn ontworpen, ontworpen in een futuristische stijl door Andre Perugia. Perugia heeft laten zien dat hij naast praktisch in dit kledingstuk ook kunst waardeert die alle mensen kan verrassen. En het verbaasde, in de eerste helft van de twintigste eeuw. Andre was de maker van de zogenaamde "Heel-less shoe" en nadert met extravagantie voor zijn werk. Op het einde inspireren de schoenen!

En een professor bedacht ... spelden. Paul Stevenson was de auteur van de maximale hakken, ongeveer 13 cm. Tijdens de ontwikkeling omvatte Stevenson onder andere ervaring in het dragen van dit schoeisel, soberheid, prijs per paar en verschillende belangrijke variabelen die de sociologische factor vormden. Fantastische zaken, toch?