Schoenentrivia - controleer of je het weet!

We worden geconfronteerd met een ander, tweede artikel uit de reeks schoeiseltrivia. Bij wijze van uitzondering gaan we een beetje terug in de tijd, eerst denkend aan de leeftijd dichterbij ons en eindigend met de figuur van Marie Antoinette. Voordat het komt, is het de moeite waard om jezelf af te vragen of schoenen een ... symbool van geluk kunnen zijn? Yes! Het blijkt dat in Azië heel vaak mooie pinnen zijn ingebed in de gebouwen wanneer ze worden meegenomen. Ze moeten welvaart brengen aan nieuwe bewoners!

 

Maar omdat we over schoenen praten ...

Schoenen zijn altijd fascinerend en inspirerend geweest. Niet alleen zoals je kunt zien in het bovenstaande voorbeeld. Het kan worden toegevoegd dat de zogenaamde flapper girls, of jongens, hun naam te danken hebben aan schoenen. Dit is een karakteristiek geluid, uitgegeven door de rubberen laarzen die ze dragen. Oude tijden, oh oud, maar het Flapper Girls-thema is te zien in sommige nieuwe films. Ken je een titel?

 

En als je eenmaal geen schoenen hebt gedragen!

We weten hoe het klinkt! Het moet echter weten iets over het moment waarop mensen in het algemeen begon te lopen in de schoenen REGELMATIG. Het blijkt dat na de oorlog in Polen, de dorpelingen begonnen om schoenen te dragen, ongeacht het seizoen. Voorheen werden de schoenen alleen in het geval van de winter en vorst geplaatst. Als alternatief werd aangenomen, naar de kerk gaan. Maar niet in de weg - dit was nog steeds op blote voeten te overwinnen.

 

En hoe zit het met Marie Antoinette?

We weten niet of je de film "Marie Antoinette" hebt bekeken, wat een biografie was van deze bekende vrouw. De film laat echter zien dat de koningin maar liefst 500 paar schoenen had voor verschillende gelegenheden. Elk paar was met de hand gemaakt, zorgvuldig verzorgd voor details, om Marie Antoinette te plezieren. Bovendien behandelde de meid de schoenen - het verzorgen van de koninklijke pantoffels was haar enige en belangrijkste taak.

Schoenen en schoenen - wie had dat verwacht, toch? We weten echter dat veel mensen geïnteresseerd zijn in dergelijke informatie en delen deze graag met anderen. Immers, wie had gedacht dat slechts een paar decennia geleden Poolse mensen zonder schoenen konden lopen of dat laarzen een bepaald vrouwelijk beeld creëerden?