Sandalen voor een kind van één jaar


De vakantieperiode is een uiterst comfortabele tijd voor peuters die leren hun eerste stapjes te zetten. Bij mooi weer kun je veel buiten zijn en de ruimte verkennen. Bij het kiezen van de eerste schoenen voor een kind volgen we veel regels en controleren we elk detail zodat de kleine voet tevreden is.

Schoenen maken

In de zomer moet je er rekening mee houden dat, aangezien we vaak sandalen dragen, we zelden sokken gebruiken. De tere huid van het kind intensiveert dan alles waarmee het in direct contact komt. Dus welke sandalen voor een kind van één jaar moet je kiezen, zodat het gemakkelijk en stabiel de eerste afstanden buitenshuis kan afleggen, zonder blaren en schaafwonden?

Laten we letten op de kwaliteit van het materiaal waaruit de schoenen zijn gemaakt. Natuurlijk leer werkt het beste. Hoe dunner en zachter, hoe beter. Als de banden stijf, dik en onbuigzaam zijn, zullen ze snel pijn gaan doen en het beentje van de baby irriteren. Laten we ook eens kijken naar eventuele metalen gespen. Als ze op geen enkele manier bedekt zijn, kan direct contact met de huid deze opsluiten (bijv. bij het vastmaken van schoenen). Wees ook voorzichtig met ornamenten, pailletten, strikken of andere extra elementen die aan de schoenen zijn bevestigd. Het is belangrijk dat ze op de juiste plaats op het schoeisel zitten, zonder de voet te storen.

Plaatsing van de voet

Zomerschoenen voor een kind van één jaar moeten zo ademend mogelijk zijn, maar tegelijkertijd stabiel. Als we naast sandalen sportschoenen kopen, let dan op de aanwezigheid van gaten en mesh die een ventilatiefunctie vervullen. Het is ook belangrijk dat het achterstuk naast de hiel vervorming van het looppatroon voorkomt. Voldoende ruimte voor de vingers zal op zijn beurt voorkomen dat ze worden samengedrukt en de bewegingsvrijheid beperken tijdens het balanceren in het spel.

Laten we ook eens kijken naar de zool, of deze zacht genoeg is en 1/3 van zijn lengte buigt. Als het ruw, dik en niet gevoelig is voor voetenwerk, zal het zeker het comfort van een lopend kind beperken. Denk aan het gewicht van schoenen - hoe lichter de sandalen om te leren lopen, hoe beter.

Zomerschoenen voor een ouder kind

Welke sandalen voor een tweejarige moet een ouder kiezen? Hoewel leren lopen de basis is en bij het kiezen van de eerste schoenen voor een kind letten we op veel details, voor iets grotere kinderen kopen we ook stevig en gezond schoeisel. De voet van een peuter wordt gevormd tijdens de eerste zeven jaar van zijn leven, en dit is strategisch het belangrijkste moment om verschillende defecten en problemen te voorkomen.

Laten we bij het kopen van sandalen voor een tweejarige rekening houden met de vorm van zijn voeten. De hoogte van de wreef en de breedte van de voet zijn cruciaal. Het kan zijn dat een smalle en filigrane voet in een te brede sandaal te veel ruimte aan de zijkanten heeft, en qua lengte zullen de schoenen een maat te klein blijken te zijn. Daarom is de snede cruciaal. Elk merk heeft verschillende afmetingen van de insert. Laten we dit onthouden.

Orthopedisch schoeisel

Vermijd overmatig opgebouwde, verstijfde (vooral orthopedische!) schoenen, tenzij de arts ze heeft aanbevolen. Voor kindersandalen is het voldoende om een ​​voldoende stijve (maar niet te harde) rug en een geprofileerde binnenzool te hebben. Laten we ook eens kijken naar de voorste banden om te zien of ze de vingers goed vasthouden. Goed geselecteerde sandalen voor een tweejarige voorkomen dat de voet naar voren schuift of zijwaarts buigt.

Bedenk dat stabilisatie van het looppatroon in de eerste plaats de basis is voor veilig bewegen en verminderd risico op blessures (bijv. enkelverstuiking). Kinderen verwerven alleen precisie van bewegingen en leren hun evenwichtsvaardigheden, dus als het schoeisel deze vaardigheden op enigerlei wijze schaadt, kan de peuter veel vaker op de grond vallen. Hetzelfde gebeurt bij een verkeerd gekozen schoenmaat. Te strak - ze beperken de bewegingen en zijn een bron van ongemak. Te grote daarentegen verstoren het lopen, vergroten het schuifelen en onzorgvuldig genomen stappen.

Gezonde ontwikkeling van peutervoeten

Goed gekozen sandalen voor een eenjarig kind zijn een uiterst belangrijke schakel op de weg naar het opbouwen van een gezond figuur en houding van ons kind. De legeringen zijn hier de sleutel. Alle loopafwijkingen hebben een impact op verschillende stoornissen en disfuncties, waarvan we het bestaan ​​later zullen leren, wanneer we ze onder ogen zien. Door een slechte houding aan te houden, beïnvloeden we de wervelkolom en knieën. Het is niet alleen een kwestie van esthetische voeten. Door voor ons lopen te zorgen, zorgen we voor het hele lichaam en het is een investering voor de lange termijn.

Nieuwe of gebruikte schoenen voor kinderen - wat te kiezen?

Dit dient nadrukkelijk te worden benadrukt. Wij kopen alleen nieuw schoeisel in met een ongebruikte, voorheen niet vervormde binnenzool. De schoenen, hoewel licht gebogen, zullen vanaf het begin bijdragen aan het consolideren van onjuiste bewegingspatronen. Het kind zal snel wennen aan deze stand van de voeten en eraan toegeven. Alleen nieuwe sandalen voor een kind van één jaar zijn de beste oplossing. Op deze leeftijd begint de peuter net aan het avontuur met zelfstandig lopen. Laten we niet toestaan ​​dat deze eerste momenten negatieve gevolgen hebben. Laten we voor de voetjes van de kleintjes zorgen. Gezonde voeten betekenen een gezond lichaam.