Ontdek wat je schoenen zeggen over je persoonlijkheid


Ze zeggen dat je een boek niet moet beoordelen op zijn kaft, maar je moet een persoon niet beoordelen op zijn uiterlijk. Hoe je schoenen eruit zien, kan echter veel over je persoonlijkheid onthullen. Vraag je je af wat de schoenen die je het vaakst draagt ​​over jou zeggen? We hebben de resultaten van de meest interessante wetenschappelijke onderzoeken verzameld en vergeleken met onze waarnemingen.

Verrassende ontdekkingen van Amerikaanse wetenschappers

Amerikaanse wetenschappers staan ​​bekend om de vele absurde onderzoeken die hoogstwaarschijnlijk nooit hebben plaatsgevonden. Maar deze keer niet! De studie, uitgevoerd door analisten van de University of Kansas en Wellesley College, werd gepubliceerd in een van de gerespecteerde wetenschappelijke tijdschriften.

Deze keer hebben de wetenschappers de schoenen die de deelnemers aan het onderzoek het vaakst droegen onder de loep genomen en onder andere geanalyseerd. in termen van de persoonlijkheid van de eigenaar. Het meest interessante is dat als het gaat om eerste indrukken, schoenen er meer toe doen dan je in eerste instantie zou denken. Maar liefst 90% van de aannames in dit onderzoek bleek waar te zijn. Dit is wat wetenschappers hebben gevonden!

Oud, maar schoon en netjes schoeisel is het kenmerk van gewetensvolle mensen die bereid zijn offers te brengen. Ze hebben ze tenslotte lange tijd in onberispelijke staat weten te houden! Dit vereist veel ijver en toewijding, wat waarschijnlijk tot uiting komt in andere aspecten van het leven.

In plaats van te zorgen voor de schoenen die je in het verleden hebt gekocht, koop je liever nieuwe? Deze oplossing wordt volgens wetenschappers het vaakst gekozen door mensen die geven om wat andere mensen van hen denken. Bovendien ervaren zulke mensen een angst voor gehechtheid. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze ook een hoog inkomen, omdat ze het zich kunnen veroorloven om regelmatig nieuwe schoenen te kopen.

Als u echter het vaakst wordt vergezeld door vuile, beschadigde schoenen, geeft u waarschijnlijk helemaal niets om de mening van anderen en leeft u graag uw eigen leven.

Elegante hoge hakken en gepoetste schoenen

Zelfs als u zonder speciale gelegenheden elegante hoge hakken of goed gepoetste schoenen draagt, wilt u waarschijnlijk de indruk wekken van een onafhankelijk, vastberaden en zelfverzekerd persoon, en is uw uiterlijk belangrijker voor u dan het gevoel van comfort. Anderen zien je als een professionele en volwassen persoon en je staat graag in het middelpunt van de belangstelling.

Wedges en naaldhakken in plaats van killer heels

Heb je liever wedges of stiletto's in plaats van killer heels? Je bent waarschijnlijk een vrouw die graag een geweldige look combineert met een geweldig gevoel, en je behandelt beide aspecten gelijk. Hoewel je het prettig vindt als je je op je gemak voelt, geef je het uitstralen van vertrouwen niet op.

Platte schoenen

Draag je meestal platte schoenen of loafers? U behoort waarschijnlijk tot de groep bescheiden, aardige en hardwerkende vrouwen die het zichzelf niet moeilijk willen maken en praktisch willen handelen. Je ziet er graag professioneel uit, maar tegelijkertijd wil je jezelf niet martelen op hoge hakken. Je waardeert een geweldige look, maar je zet het nooit boven je comfort. Hoewel je uiterlijk belangrijk voor je is, houdt het je 's nachts niet wakker.

Sportschoenen in streetstyle

U kiest voor instappers in casual stijl aantrekken? Je houdt er waarschijnlijk van als je je op je gemak voelt en je zo vrij mogelijk voelt. Je bent relaxed en hoewel je er niet echt van houdt om op te vallen tussen de massa, wil je niet dat anderen je als saai beschouwen. Wat jou onderscheidt is een strakke planning waarin je niet alleen focust op verantwoordelijkheden, maar ook op genoegens. Je multitaskt en doet het productief.

Flitsende, opvallende schoenen

Zet je in op opvallend schoeisel? Ga je voor flitsende, glimmende schoenen? Je bent hoogstwaarschijnlijk een zelfverzekerd persoon. Je behoort zeker tot de groep extraverten en staat open voor nieuwe mogelijkheden. Je houdt ervan om op te vallen en in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Ongemakkelijk schoeisel

Kies je elke dag voor ongemakkelijke schoenen? Of het nu gaat om torenhoge hakken of puntige flats, je hebt waarschijnlijk veel geduld. Je bent een rustig persoon en het is moeilijk om je uit balans te krijgen.

Wat zegt de kleur van schoenen over hun eigenaar?

Niet alleen Amerikaanse wetenschappers hebben de correlaties bestudeerd tussen het type schoenen dat wordt gedragen en persoonlijkheidskenmerken. Experts in kleurpsychologie kwamen tot vergelijkbare conclusies. Het zijn tenslotte kleuren die een grote impact hebben op hoe anderen ons waarnemen.

Zwarte schoenen worden het vaakst gekozen door mensen die waarde hechten aan klassieke, tijdloze oplossingen. Als dat jouw keuze is, ben je waarschijnlijk niet zo dol op experimenteren en kiezen wat je al weet. Je bent nogal een mysterieus persoon en soms ben je moeilijk te achterhalen. 

Als ze je schoenencollectie domineren witte, goed verzorgde schoenen, ben je waarschijnlijk een net en betrouwbaar persoon. Je probeert zowel materiële dingen als relaties met andere mensen te regelen. Je bent een goed georganiseerde perfectionist en houdt van uitdagingen.

Aan de andere kant rode schoenen het is een kenmerk van moedige en optimistische mensen. Je bent waarschijnlijk extravert. Je hebt een sterke persoonlijkheid en het maakt je niet uit wat anderen van je denken, hoewel je graag tijd onder de mensen doorbrengt.

Blauwe modellen in plaats daarvan worden ze gekozen door loyale mensen die niet bang zijn om compromissen te sluiten. Je bent een individualist en houdt ervan om actief iets creatiefs te doen.

Is er niet één dominante kleur schoenen in je garderobe? Verschillende kleuren ze zeggen ook veel over jou. Je houdt waarschijnlijk van innovatie, je bent een optimist en in het bedrijf infecteer je anderen met positief denken.