Namen en soorten damesschoenen. Check of je ze allemaal kent


Kennis van de soorten damesschoenen die verkrijgbaar zijn in schoenenwinkels maakt het veel gemakkelijker om het model te vinden dat u nodig hebt en vermindert de tijd die aan het zoeken wordt besteed. Hoe vind je jezelf in het doolhof van alle namen en termen? Speciaal voor jou hebben we een complete lijst met soorten schoenen opgesteld. Check of je ze allemaal kent.

Soorten damesschoenen - basisindeling

De meest voorkomende classificatie is de indeling volgens het seizoen waarin we een bepaald type schoeisel dragen. Daarom is het niet verwonderlijk om het type zomerschoenen of winterschoenen te definiëren. Daarnaast is ook de indeling waarbij rekening wordt gehouden met het doel van een bepaald model populair. Hier hebben we bijvoorbeeld sportschoenen, rubberen laarzen, dansschoenen en nog veel meer.
Het is echter vermeldenswaard dat deze indeling erg onvolledig is, omdat u in elk van de bovengenoemde categorieën veel soorten schoenen zult vinden, die bovendien zijn onderverdeeld afhankelijk van het type hiel of de lengte van het bovendeel.

Om u te helpen navigeren door de verschillende categorieën in schoenenwinkels, hebben we een lijst opgesteld met de meest populaire soorten damesschoenen, samen met hun namen. Dat is echter niet alles, want we zullen onze divisie beginnen met het uitleggen van de branchevocabulaire, wat niet alleen helpt in gesprekken met de verkoper, maar vooral bij het bepalen van de verwachtingen voor het droommodel.

Bouw van schoenen. Uit welke elementen bestaat de schoen?

Schacht - het bovenste deel van de schoen, dat het bovenste deel van de voet, kuiten en zelfs de schenen bedekt. Het is de lengte van het bovenwerk dat het doel en het type schoeisel bepaalt.

Zool - het buitenste deel van het schoeisel in direct contact met de grond. Afhankelijk van het beoogde gebruik van een bepaald type schoen, is het gemaakt van verschillende materialen, bijvoorbeeld polyurethaan, rubber, rubber.

Hiel - een element verbonden met de zool, die aan de achterkant van de schoen wordt geplaatst. We kunnen verschillende soorten hakken onderscheiden die hun vorm bepalen. De meest voorkomende hakken zijn: een stiletto, een paal, een eendje, een wig.

opvulling, schoen binnenzool - intern onderdeel dat in contact komt met de voet. Het is de moeite waard om modellen te kiezen met een voering van natuurlijke, ademende materialen, die bovendien het uiterlijk beperken onaangename geur van schoenen.

Kraan - element dat de hiel beschermt tegen slijtage. Het beschermt de hiel van de schoen tegen beschadiging en is een vervangbaar element.

Soorten damesschoenen

Een van de algemeen bekende soorten damesschoenen zijn schoenen, die zich onderscheiden door een laag bovenwerk dat alleen de voet bedekt. Er moet echter worden benadrukt dat deze categorie verschillende soorten schoeisel omvat.

Oxford - elegante veterschoenen, meestal gemaakt van natuurlijk leer. Dit model is ontleend aan de herenmode, maar kreeg al snel erkenning van vrouwen die het graag in hun stileringen opnemen.

Mocassins - plat schoeisel waarbij zowel de zool als het bovenwerk van zachte materialen zijn gemaakt. Het prototype voor mocassins waren schoenen die door indianenstammen werden gedragen. Momenteel wordt dit type schoenen zowel door vrouwen als door mannen gedragen en is het een element dat een losse, casual stijl combineert met casual elegantie.

klimplanten - schoenen die een combinatie zijn van sneakers met oxford schoenen. Kenmerkend voor dit type schoenen is een massieve zool in de vorm van een platform, die de voet perfect dempt en beschermt tegen ongemak en pijn veroorzaakt door lange wandelingen.

Dameslaarzen

Het bovenwerk in laarzen bereikt meestal de enkel of het midden van de kuit. In deze groep schoenen vind je verschillende modellen: geïsoleerd of zonder isolatie, met platte zool, hakken of sleehakken, instappers of veterschoenen.

Chelsea laarzen - een soort schoenen met platte hakken, gestileerd als paardrijschoenen, waarbij het bovenwerk de enkels bedekt en rubberen inzetstukken het aantrekken gemakkelijker maken. Chelsea boots zijn een echte hit van de lente/herfst seizoenen, waarmee je effectieve en licht agressieve stileringen kunt toveren.

Schoenen - een soort zware veterschoenen die tot boven de enkel reiken. Ze worden geassocieerd met metal- of punk-subculturen en worden gekenmerkt door een versterkte zool, daarom zullen ze goed werken in scherpe, rockoutfits.

Regenlaarzen - gemaakt van waterdichte materialen om te beschermen tegen vocht en regen. U kunt kiezen uit modellen met een korter of langer bovendeel, en de veelheid aan ontwerpen en kleuren heeft de laarzen al lang verplaatst van het segment van utility-schoenen naar schoenen, die u met succes kunt vervangen door laarzen of laarzen.

Timberki- schoeisel dat lijkt op populaire wandelschoenen, zij het in een iets zachtere, vrouwelijke stijl. Meestal geregen, met een platte zool of een lage paal, gemaakt van natuurlijk of ecologisch leer. Geweldig voor koudere seizoenen, sommige modellen zijn bovendien uitgerust met verwarmingselementen en bont rond het bovenste deel van het bovenwerk.

Damespumps

Een type damesschoen met een uitgesneden bovenwerk, zonder sluiting of vetersluiting. In deze categorie vind je onder andere klassieke pumps op een paal, met een ingebouwde neus, maar niet alleen. Net als andere soorten schoenen hebben pumps verschillende subcategorieën.

Waarschijnlijk de meest populaire van hen zijn hakken. Deze naam beschrijft een zeer grote groep schoenen, waaronder stijlen met open tenen, veters rond de enkel of delicate sandalen, maar over het algemeen staan ​​hoge hakken synoniem voor een elegant, vrouwelijk model met een lage, uitgesneden bovenwerk en een paar centimeter dunne hak.

We hebben ook pompen in de categorie pompen ballerina, d.w.z. schoenen op een platte en dunne zool, gestileerd als typische dansschoenen.

Soorten dameslaarzen

Laarzen zijn schoenen met een bovenwerk dat tot de knie reikt of zelfs het onderbeen bedekt. Geassocieerd met typisch winterschoeisel, hoewel modellen gemaakt van suède en zonder afkalven, zullen ze goed werken als schoenen voor jurken of korte broeken. We kunnen onderscheid maken tussen de laarzen rijlaarzen, dat wil zeggen modellen waarvan de stijl is ontleend aan paardrijschoenen. Klassieke laarzen zijn meestal vastgebonden en hun bovenwerk reikt tot onder de knie.

Naast jassen vind je onder andere in de categorie dameslaarzen Musketiers, d.w.z. lange modellen, die de knie bedekken, met banden of een boord, en cowboyen - onderscheiden door een vernauwde neus, en vaak ook door talrijke ornamenten.

Dames sportschoenen

Dames die de voorkeur geven aan een losse, sportieve stijl zullen zeker verleid worden door schoenen die passen bij hun smaak en dagelijkse activiteit. De meest populaire soorten sportschoenen zijn: sneakers, d.w.z. lichte, meestal stoffen schoenen met een platte, rubberen zool. Andere soorten sportschoenen zijn onder meer: sneakersdie verschillen van sneakers met een versterkte rubberen neus en een dikkere zool, en sneakers gekenmerkt door een platte en dikke zool.

Soorten zomerschoenen voor dames

Ze zijn steevast een typische zomerschoen sandalen. In deze categorie vind je traditionele sandalen met een platte zool, maar even populair, vooral voor speciale zomerevenementen, zijn sandalen op een paal of een hoge hak. Sinds verschillende seizoenen zijn ze een redelijk populair schoenenmodel geworden Romeinse vrouwen, d.w.z. sandalen met een kenmerkende teenband die tot aan de knie kan reiken.

In de zomer zullen, naast sandalen, slippers of slippers ook goed werken espadrilles met een gevlochten zool.

Zoals u kunt zien, kunnen de naam en het type schoenen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de hoogte van het bovenwerk en andere parameters die hun doel bepalen. We zijn ervan overtuigd dat ons artikel uw winkelen zal verbeteren en u zal helpen bij het kiezen van uw droomschoenmodel.