Kleuterschoolpantoffels - vijf tips voor het kiezen van schoenen voor een jonge voet

Het kiezen van de juiste schoenen voor een kleuter is een echte uitdaging! De voet van het kind groeit, dus het mag niet misvormd worden door verkeerd gekozen schoenen, maar wat betekent het eigenlijk? Over vandaag op onze blog.

afmeting

Laten we beginnen met het feit dat kinderschoenen iets langer moeten zijn dan de voet van de peuter. Denk een beetje na - we bedoelen een maximale centimeter! De voet van het kind groeit, maar laten we geen schoenen kopen die veel te groot zijn, omdat de voet van de peuter erin beweegt - en dus heel dicht bij verwondingen.

Het is het beste om te controleren of de maat van de schoen geschikt is door de schoen op de voet te zetten - de peuter moet in de schoen staan. De grote teen mag het uiteinde van de schoen niet raken - als dat het geval is, betekent dit dat de schoen te groot is. De juiste maat is de gemakkelijkst in te checken schoenen met blootgestelde tenen. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat de grootte van verschillende bedrijven van elkaar kan verschillen.

Jongenspantoffels Ren But 112 blauw

zool

Een van de belangrijkste dingen die ons begeleiden bij het kiezen van schoenen voor een peuter is de zool. Het moet flexibel zijn om de natuurlijke beweging van de voet niet te verstoren. Het is de moeite waard om te controleren of de zool bedekt is met een antisliplaag, waardoor het kind rustig op vlakke en relatief gladde oppervlakken kan glijden. Een van de gebruikte materialen voor orthesen is thermo-rubber. Dit zachte materiaal biedt goede grip, maar ook een grote flexibiliteit. Je kunt het vinden bij de fabrikanten van toonaangevende merken - we raden aan om bijvoorbeeld Befado-kinderschoenen te controleren.

Pantoffels auto Befado 110p271 voor jongens

gesp

Kleuters zijn al grotendeels onafhankelijk, maar het is zeker de moeite waard om de gesp eenvoudig te houden, bijvoorbeeld klittenband of klink. Deze gesp is sterk, en tegelijkertijd zal het kind in staat zijn om de schoenen aan te trekken en vast te maken. Passende bevestiging is onder andere te vinden bij de slippers Befado en Ren But.

Meisjes slippers hart Befado 242p054 roze

Ademend materiaal

Alle elementen van de slippers, namelijk de zool, binnenzool en bovenkant, moeten van luchtig materiaal zijn. Peuter op slippers zal bijna de hele dag doorbrengen, dus het is de moeite waard om te investeren in degelijk materiaal dat bovendien is verrijkt met antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Let bij het kopen van slippers vooral op de zool. Befado-slippers hebben een zool van thermo-rubber en zijn niet alleen geprofileerd en aan de voeten van het kind bevestigd, maar ook ademend.

Slippers voor meisjes Befado 346y016 marineblauw

Teen van de schoen

De voet van de peuter is erg plastisch en dus vatbaar voor vervorming. Te strak de punt van de sloffen kan bijvoorbeeld ingegroeide nagels of schaafwonden en blaren veroorzaken. Zorg er bij het kiezen van een schoen voor dat de teen wijd en hoog is. Dankzij dit zal de voet van het kind niet worden samengedrukt en zullen we mogelijk letsel voorkomen.

Befado 273X152 slippers sneaker