Hoe zorg je dat suède schoenen er perfect uitzien ondanks het verstrijken van de tijd?

Impregneren van suède schoenen - laten we voorzichtig zijn

Voor suède schoenen moeten we voorzichtig beginnen uit de doos. Impregnatie kan het best worden gedaan vóór de eerste aanname om het delicate materiaal te beschermen. Laten we een speciale voorbereiding gebruiken voor dit doel - vraag de verkoper om het juiste product te kiezen. De impregneerlaag beschermt suède tegen water en vuil. Bedenk echter dat onze elegante pumps of zachte mocassins niet ontworpen zijn om rond plassen te lopen!

De juiste reiniging is de basis voor suedezorg

We reinigen schoenen van suède na elke aanname. Hiervoor wordt een speciale borstel met rubberen uitsteeksels gebruikt. Hun rol is om vuil te verwijderen, ze hebben ook de taak om Italiaans op te tillen, dat uit suède bestaat. Dankzij dit is het oppervlak van de schoen goed schoongemaakt en opgefrist, en het verhoogde dutje ziet er geweldig uit. Er zijn verschillende technieken om vlekken van suède te verwijderen. We kunnen kleine vlekken proberen te elimineren met een elastische band, een speciale kubus die is ontworpen voor het reinigen van suède. Een goede oplossing kan ook de aanschaf van een professionele vlekverwijderaar zijn, die we aanbrengen op het gekleurde oppervlak met een speciaal penseel. We moeten onthouden dat we op het internet veel methoden voor thuisgebruik zullen vinden voor het effectief reinigen van suède schoenen, te beginnen met ze in water te weken met zeepblaadjes, door melk te wrijven, ze met broodschil te wrijven. Als we echter willen dat de schoenen lang mooi blijven, moeten we suède cosmetica gebruiken en niet verplichte schoonmaak overslaan na elke aanname.

Een paar regels voor het omgaan met suède

Natte suèdeschoenen drogen altijd weg van hitte en zon - ze kunnen het materiaal vernietigen en het onherroepelijk verkleuren. Laten we schoenen in kranten stoppen, ze op de deurmat laten liggen en het papier het water laten opnemen. Het hele proces kan worden versneld, waarbij vaak kranten worden uitgewisseld. Suede schoenen, bevuild met modder, laat het drogen. Elke voortijdige actie kan ervoor zorgen dat het vuil in het oppervlak van het suède wrijft en dat er lelijke vlekken ontstaan. Vuil zal zeker gemakkelijker te verwijderen zijn met een borstel als het oppervlak droog is - veeg het voorzichtig schoon. Vergeet niet om een ​​paar regels in te voeren in een ongebruikt paar, waardoor de schoenen een mooie vorm zullen behouden. Modieuze suede schoenen, ideaal voor werk en elke dag, vinden we in de winkel ButyModne.pl.

Schoenen gemaakt van suède zijn comfortabel en zien er geweldig uit, dus het is de moeite waard om in de kast ten minste één modieus paar te hebben - pumps, sandalen, schoenen of mocassins. De juiste zorg is de sleutel, en als we enkele eenvoudige regels onthouden, zullen onze schoenen lang goed slijten en goed presenteren.