Gladde voeten, schaafwonden, likdoorns - hoe kies je schoenen om niet te lijden?

Hoe schoenen voor volwassenen kiezen?

In tegenstelling tot wat het lijkt, is het kiezen van het juiste model schoenen, zelfs voor een volwassene, niet zo eenvoudig. Je hebt waarschijnlijk meer dan eens geleden aan slecht gekozen schoenen, prints, schaafwonden, pijn in je voeten, kuiten of ruggengraat. Gelukkig kan dit worden verholpen. Let bij het kiezen van schoenen op de volgende richtlijnen:

  • afmeting

Een goed gekozen maat is uiterst belangrijk. Schoenen mogen niet te groot of te klein zijn. Als de maat te groot is, beweegt de voet en kan de schoen wrijven. Bovendien leidt het dragen van dergelijke schoenen tot onaangename pijn in de voeten en kuiten. Te kleine schoenen kunnen de voet vervormen. Een persoon die dergelijke schoenen draagt, zet een voet op de buitenrand of op de hiel, wat pijn kan veroorzaken en zelfs platte voeten kan veroorzaken. In goed passende schoenen moet de opening tussen de teen en tenen ongeveer 5 mm zijn.

  • De juiste vorm

Bij het kiezen van schoenen is het het beste dat de teen van de schoen overeenkomt met de vorm van uw voet. Hij moet het niet onderdrukken of vervormen. Dit kan leiden tot degeneratieve veranderingen in gewrichten en vingers, evenals halluxes.

  • Juiste hoogte

Damesbenen op hoge hakken zien er prachtig uit. Als u echter soms uw voeten wilt laten rusten, maar er even stijlvol uit wilt zien, kunt u kiezen voor comfortabele pompen, bijvoorbeeld het Seastar-model, bruine pompen met een platte hak of bijvoorbeeld zwarte opengesneden wiggen op de wig S22 .

  • Een goede zool

Zool is ook belangrijk in het schoeisel, waardoor de voeten kunnen rusten en u geen pijn kunnen doen tijdens het lopen. De zool moet zodanig zijn gevormd dat de voet voldoende wordt ondersteund. Het belangrijkste is in sportschoenen, omdat zijn taak schokabsorptie is. Voorbeelden van dergelijke schoenen zijn bijvoorbeeld Nike Viale M AA2181-003 hardloopschoenen of Asics Gel-FujiTrabuco 7 M G-TX M 1011A209-600 hardloopschoenen . Hun goed geprofileerde zolen bieden comfort en stabiliteit tijdens het lopen en beschermen tegelijkertijd de voeten tegen verwondingen.

  • Hoge kwaliteit

Vergeet ook niet om schoenen van goede kwaliteit te kiezen. Schoeisel genaaid van de goedkoopste materialen zal niet genoeg lucht kunnen passeren, wat betekent dat uw voeten niet zullen ademen en overmatig zullen zweten. Wij adviseren bijvoorbeeld bruine Edeo 2354 wigpompen , gemaakt met de grootste zorg voor natuurlijk leer.

  • Lichtheid van schoeisel

Let bij het kopen van schoenen op hun gewicht. Het is het beste dat ze zo licht mogelijk zijn. Dit heeft ongetwijfeld invloed op de vermoeidheid van uw voeten na een hele dag wandelen. Zwaar schoeisel maakt de benen meer moe en kan aan het einde van de dag opzwellen of pijn doen. We adviseren bijvoorbeeld Asics Gel-Venture 7 Gs Jr 1014A072-020 hardloopschoenen met een licht en ademend bovenwerk.

Hoe kies je comfortabele babyschoenen?

Je moet vooral voorzichtig zijn bij het kiezen van schoenen voor je kind. De delicate voeten van onze kinderen ontwikkelen zich nog steeds, daarom zijn ze extreem kwetsbaar voor vervormingen en verschillende soorten schaafwonden. Vergeet niet dat de toestand van de voet van uw kind een aanzienlijke invloed heeft op zijn hele bewegingssysteem. Wat te overwegen bij het kiezen van schoenen voor de jongste? Allereerst:

  • afmeting

Babyschoenen mogen niet te groot of te klein zijn. Te groot biedt geen ondersteuning voor de voeten en te klein veroorzaakt pijn in de benen en knieën, schaafwonden, voetafwijkingen, platte voeten. De afstand tussen de tenen en de teen moet 5 tot 6 mm bedragen en de teen mag de tenen niet tegenhouden. Schoenen moeten stabiel zijn, maar kunnen tegelijkertijd de voet niet samendrukken en blokkeren.

  • vorm

Babyschoenen moeten afgeronde tenen hebben om de tenen bewegingsvrijheid te geven. Een goede keuze is bijvoorbeeld American Club schoenen bruin Winter laarzen laarzen laarzen slider American 1904 .

  • spul

De zool en het profiel ervan evenals het fabricagemateriaal zijn ook belangrijk. Idealiter moeten alle schoenen gemaakt zijn van goede kwaliteit, zachte materialen, natuurlijk leer of katoen, zoals bijvoorbeeld Bartek marineblauw Casual jongensschoenen 55599 marineblauw gemaakt van natuurlijk leer, waardoor een perfecte pasvorm aan de voet mogelijk is zonder het risico van schaafwonden.

  • Vetersluiting en bovenkant

Kinderschoenen kunnen worden geregen of klittenband, wat gemakkelijker aan en uit te trekken is. Voor jonge kinderen die onlangs hebben leren lopen, moeten de schoenen een hoog bovenwerk hebben om de enkel voldoende stabiliteit te bieden, bijvoorbeeld Ren '14 But grijze jongensschoenen of klittenbandschoenen Bartek 11703 voor meisjes.

Kortom, het kiezen van goed passende schoenen is geen gemakkelijke taak, waarbij het de moeite waard is om een ​​aantal factoren te overwegen. Let bij het kiezen van het juiste schoeisel op de goede maat, het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de zool of de vorm. Vergeet niet dat goed gekozen schoeisel van groot belang is, niet alleen voor het welzijn van je voeten, maar ook voor de wervelkolom. Behandel daarom de aankoop van schoenen niet alleen als plezier, maar ook als een investering in gezondheid. Bekijk de schoenmodellen die beschikbaar zijn op butymodne.pl en kies de variant die bij u past. Veel winkelplezier!