7 bewezen manieren om gladde zolen in schoenen te voorkomen


De zolen van je schoenen zo glad zijn dat je bij elke stap die je zet het gevoel hebt op bananenschillen te lopen? Als u om uw veiligheid geeft en een spectaculaire val en de mogelijke gevolgen ervan wilt voorkomen, zorg er dan voor dat u iets aan dit probleem doet! Benieuwd hoe? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een oplossing!

Gladde schoenen zijn geen probleem!

Bij elke stap die je zet, heb je het gevoel dat je op bananenschillen loopt en verlies je plotseling je evenwicht, eindigend met een spectaculaire val? De zolen van je schoenen zijn waarschijnlijk glad.

Gelukkig weten wij de oplossing voor uw probleem. We hebben verschillende bewezen manieren voorbereid om er voor eens en voor altijd vanaf te komen. Werken!

Beter voorkomen dan genezen

Geeft u om uw veiligheid? Wilt u de vervelende gevolgen van een eventuele val voorkomen? Handel volgens het principe "voorkomen is beter dan genezen" en los het probleem van gladde zolen op bij het kiezen van schoenen.

Let bij het kopen van schoenen op hoe de zool eruit ziet. Als je de kans hebt, raak het dan aan en controleer of het ruw is. Door de ruwe zool blijf je gemakkelijk aan de oppervlakte. Zoek naar schoenen met noppenzolen voor extra grip.

Op deze manier krijgt u een textuur die uw hechting aan de grond garandeert bij het lopen op zowel ijzig terrein als gladde tegels. Zie je hoe eenvoudig het is?

Huismiddeltjes voor gladde zolen

Als u echter al schoenen met gladde zolen in uw collectie heeft, hoeft u er helemaal geen afstand van te doen. Het enige dat u hoeft te doen, is de tips in deze gids te volgen en uw schoenen krijgen - als bij toverslag - antislipeigenschappen. 

Speciaal voor jou hebben we 7 bewezen manieren verzameld die je helpen om dit probleem zelf aan te pakken. Laten we beginnen!

Methode 1. Loop op een ruw oppervlak

Een van de redenen waarom de zolen van schoenen glad zijn, is dat je ze niet vaak genoeg draagt. Lopen op ruwe oppervlakken zou moeten helpen. Voordat je je nieuwe hoge hakken of brogues naar een feest in een gladde tegelkamer draagt, draag je ze op een ruwe ondergrond. Asfalt of straatstenen vegen in een oogwenk de gladde laag van de zolen van je schoenen en maken ze antislip.

Methode 2. Gebruik schuurpapier

Wil je sneller resultaat, dan kan de gladde laag op de zolen van je schoenen eenvoudig worden verwijderd met schuurpapier korrel 100. Vermijd deze oplossing echter bij versleten schoenen waarvan de zool al sterk versleten is. Anders zou u kunnen bijdragen aan de vorming van gaten.  

Methode 3. Lijm de patches

Patches zijn iets dat altijd de moeite waard is om bij je te hebben. Ze zullen zowel nuttig zijn wanneer uw kind zijn knie breekt als wanneer de schoen ondraaglijk over uw hiel wrijft. EHBO is echter niet het enige dat onvervangbare pleisters te bieden hebben!

Als je te maken hebt met glad schoeisel, hoef je ze alleen maar op de zolen van je schoenen te plakken en klaar ben je. Op deze manier creëer je een ruwe laag op hun oppervlak en stop je meteen met uitglijden. Pas op voor plassen en sneeuw op de weg! Na contact met water kunnen de pleisters loskomen van de zolen. Deze oplossing werkt het beste op zonnige dagen.

Methode 4. Gebruik antislipstickers

Als je op zoek bent naar een duurzamere oplossing, zet dan in op speciale antislipstickers of -pads. Voor een paar zloty's kun je het probleem van gladde zolen in schoenen oplossen.

Deze methode wordt graag gebruikt door professionele dansers die vaak gevaarlijke figuren uitvoeren op een gladde dansvloer. Naast antislipeigenschappen helpen dergelijke pads u ook om de zolen van uw schoenen te beschermen tegen snelle slijtage.

Methode 5. Spray de zolen in met haarlak

Op zoek naar een tijdelijke maar even effectieve oplossing? Haarlak zal helpen. Spray het product op de zool van de schoenen totdat het hele oppervlak bedekt is. Wacht tot de nagellak droog is en je bent klaar. De zolen van je schoenen worden plakkerig, waardoor ze beter aan de ondergrond blijven kleven.

Methode 6. Combineer sterke lijm en zout of zand

Kies voor duurzame oplossingen een combinatie van sterke lijm met zout of zand. Breng een dunne laag "Drop" lijm aan op de zool en bestrooi deze met zand of zout. Aandacht! U moet snel handelen en alle stappen voltooien voordat de lijm tijd heeft om te drogen. Op deze manier krijg je een ruwe laag op de zool die je beschermt tegen vallen, zelfs op ijzige oppervlakken. 

Als je bang bent dat de lijm meer kwaad dan goed doet, vervang deze dan door dubbelzijdig plakband. Houd er echter rekening mee dat deze oplossing niet duurzaam genoeg zal zijn en de test in sneeuw of regen mogelijk niet zal doorstaan.

Fix 7. Krijg hulp van een professional

Als je niet van experimenteren houdt en bang bent dat huismiddeltjes je nieuwe schoenen kunnen beschadigen, wees dan niet bang om professionele hulp te zoeken. Ga naar een professionele schoenmaker, waar je de nodige ondersteuning krijgt.

Zie je hoe gemakkelijk het is?

Je bent er vast al in geslaagd om het probleem van gladde zolen in schoenen aan te pakken! Je moet toegeven dat deze taak met onze tips veel gemakkelijker was dan het in eerste instantie lijkt.